Säkerhetsluckor för extra känsliga lägen och platser

Säkerhetslucka – Oskyddat läge, inbrottsklass RC4

ABAT har i samarbete med H2O Teknik i Kumla tagit fram två olika modeller av säkerhetsluckor anpassade för dricksvattenreservoarer och andra utrymmen som kräver hög säkerhet. Luckorna är olika utformade beroende på var de ska placeras (skyddat/oskyddat läge) och är testade för skyddsklass 3 (byggnad) mot SSEN1627 inbrottsklass (RC4) samt innehåller komponenter som är livsmedelsgodkända. Säkerhetsluckan är gjord i rostfritt men går även att få i syrafast material. Det som kännetecknar vår säkerhetslucka är en robust men ändå enkel konstruktion avskalad från en mängd rörliga delar. Tack vare dubblerad lucka blir det en extra balja som tar upp ev. vätska eller dylikt ifall någon borrar sig igenom locket och försöker utföra ett sabotage. Våra båda modeller av säkerhetsluckor säljs i hela Norden i samarbete med företaget Uniwater, som är en koncern av olika specialistföretag inom dricksvattenbranschen.

Egenskaper:
Tillval:
Montage och underhåll:

Vår samarbetspartner H2O Teknik, som utgår från Kumla utanför Örebro, är specialiserade på montage av manluckor/säkerhetsluckor och ventilation i känslig miljö och ger gärna en offert på ett komplett montage. De har adekvat utbildning i dricksvattenhygien och har anlitats av många kommuner och företag runt om Sverige.

Det finns även möjlighet att i samband med montage av säkerhetslucka få dricksvattenreservoarer inspekterade eller rengjorda med marknadens mest moderna undervattensfarkoster (ROV) alternativt med tömning.

Enklare säkerhetslucka – Skyddat läge, inbrottsklass RC3

Tillsammans med vår samarbetspartner H2O Teknik i Kumla har ABAT tagit fram en enklare säkerhetslucka RC3 i rostfritt anpassad för dricksvattenreservoarer. Säkerhetsluckan används med fördel i utomhusmiljöer där risken för sabotage är minimal samt kan även användas inomhus såsom i vattenverk eller i vattentorn.

Säkerhetsluckan skyddar effektivt mot sabotage, inläckage, skadedjur, luftföroreningar och annat som kan kontaminera dricksvattnet. Tack vare utformningen som lufttät barriär uppnås ett skyddat tillträde till dricksvattnet.

Egenskaper:
Tillval:

Säkerhetsluckan tillverkas efter kundens önskemål och ramar finns för både ingjutning och eftermontage i flera varianter.

Ingjutning eller Eftermontage

Alla våra luckor kan beställas med ram för ingjutning eller för eftermontage. Vid beställning av luckor med ingjutningsram kan du välja en förhöjd ram som anpassas efter tjockleken på betongen, för att underlätta arbetet vid formning samt få ett snyggt resultat.

Vid beställning av säkerhetslucka behöver följande uppgifter anges:

Det finns PDF filer om våra luckor om du vill titta närmare. Du hittar mer information under länken ”dokument”.

Luckor testade för säkerhetsklass 3 av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut utan anmärkning. Dessutom är de Livsmedelsgodkända vilket är en unik kombination.

Tillbehör till våra luckor finner du här.

Har du frågor – kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Du når oss på 019-14 01 70 eller info@abat.se