Överfalsade Aluminiumluckor

En överfalsad aluminiumlucka används oftast för utomhusbruk som inspektions-, nedstignings-, eller röklucka. Exempel på användningsområden: nedstigningslucka på olika platser, olika typer av inspektionsluckor, rökevakueringsluckor för fastigheter, lucka för pumpstationer eller för nödutrymning, olika typer av manlucka eller vägglucka samt fjärrvärmelucka.

Vid beställning av komplett lucka ingår ram för ingjutning eller eftermontage.

Luckan levereras som standard i pulverlackerad grå slätplåt med uppställningsbeslag i form av rostfri gasfjäder med spärr och låsögla för hänglås.

Vid stora luckor kan det vara en fördel att använda en gemensam ram med två eller flera lock i. Dessa kan man få med fast eller löstagbar mellanbalk mellan locken eller med så kallad överlappning där ingen mellanbalk är nödvändig.

Mått

Luckorna kan levereras i enkelutförande eller i kombinerat utförande (två eller flera sammanbyggda). Max storlek för enkellucka är 1400×2900 mm. Delade luckor i samma ram kan tillverkas i betydligt större storlekar. Alla luckor tillverkas manuellt och speciallösningar är möjliga.

Ytbehandling (av lucka och ram)

Avfettning, grundning med primer och pulverlackering. Standardkulör grå (RAL7037), annan kulör kan erhållas.

Ingjutning eller Eftermontage

Alla våra luckor kan beställas med ram för ingjutning eller för eftermontage. Vid beställning av luckor med ingjutningsram kan du välja en förhöjd ram som anpassas efter tjockleken på betongen, för att underlätta arbetet vid formning samt få ett snyggt resultat.

Vid beställning av överfalsad lucka behöver följande uppgifter anges:

Det finns PDF filer om våra luckor om du vill titta närmare. Du hittar mer information under länken ”dokument”.

Vid beställning av skyddsgaller anges:

Tillbehör till våra luckor finner du här.

Har du frågor – kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Du når oss på 019-14 01 70 eller info@abat.se