Runda Nedstigningsluckor av Aluminium

En rund nedstigningslucka av aluminium används ofta på betongrör eller konor som ersättning för de tunga betonglocken, men kan användas på alla typer av runda rör av betong eller plast. Luckan anpassas till ytter- och innerdiametern på brunnen, varför dessa mått måste anges vid beställning. Luckan är försedd med låsögla för hänglås. Skruv för fastsättning medföljer.

Luckan tillverkas av slät aluminiumplåt som pulverlackeras grå (RAL7037). Luckan är lätt välvd så att vatten rinner av. Vid beställning av lucka ingår gångjärn, låsögla för hänglås samt bult för montering.

Lock för diameter upp till 3 000 mm kan tillverkas med en eller flera infällda luckor.

Exempel på användningsområden: mätarbrunnar, vattenbrunnar, dagvattenbrunnar, slambrunnar, avloppsbrunnar. Den runda luckan går även att beställa i rostfritt utförande.

Rund Nedstigningslucka med Stos

Rund lucka med stos för eftermontage utanpå eller inuti befintligt rör. Storlek på lucka och längd på stos kan varieras beroende på vart luckan ska monteras.

Mått rund lucka

Lock för diameter upp till 3000 mm kan tillverkas.

Ytbehandling (av lucka och ram)

Avfettning, grundning med primer och pulverlackering. Standardkulör grå (RAL7037), annan kulör kan erhållas.

Ingjutning eller Eftermontage

Alla våra luckor kan beställas med ram för ingjutning eller för eftermontage. Vid beställning av luckor med ingjutningsram kan du välja en förhöjd ram som anpassas efter tjockleken på betongen, för att underlätta arbetet vid formning samt få ett snyggt resultat .

Vid beställning av rund lucka behöver följande uppgifter anges:

Det finns PDF filer om våra luckor om du vill titta närmare. Du hittar mer information under länken ”dokument”.

Vid beställning av skyddsgaller på runda luckor förordas löstagbart galler för att inte gallrets uppställning ska ta bort yta från nedstigningshålet.

Tillbehör till våra luckor finner du här.

Har du frågor – kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Du når oss på 019-14 01 70 eller info@abat.se